Dragi moji posle dužeg vremena konačno sam rešio da Vam posvetim malo pažnju i veoma mi je drago zbog toga. Nadam se da je i Vama podjednako drago kao i meni. U današnjem blogu pod nazivom ,,način kako da pronađeš smisao u životu” pokušaću da Vas nadahnem i motivišem da pronađete ono što volite, ono što vas istisnki ispunjava i raduje. Uživajte u čitanju!

JA NE ZNAM SVOJ SMISAO U ŽIVOTU

Često čujem od ljudi/poznanika i mojih dragih studenata da: ,,ne znaju svoj smisao u životu, da ne znaju zašto su upisali baš taj fakultet, da ne znaju šta će da rade u životu”, a od ljudi i poznanika često čujem nešto ovako: ,,kasno je za promenu, da sam samo mlađi deset/dvadeset godina znao bih šta radim”.

Možda ste i sami nesvesno rekli nešto ovako sebi ili ste načuli da drugi pričaju o tome kako je kasno za promenu, kako ne znaju zašto su stvoreni….

Čim se ovde nalazite, siguran sam da ste u potrazi za svojim pozivom za svoj smisao u životu, zar ne?

ŠTA JE TO SMISAO U ŽIVOTU I KAKO SAM GA JA PRONAŠAO

Smisao je ono o čemu sanjaš, a bojiš se da se usudiš da zakoračiš i kreneš ka tome što istinski želiš i što te istinski raduje i ispunjava! Pronaći smisao u životu nije ni malo lak, velika je to avantura puna prepreka, smicalica, izazova i nepredvidivih zidova. Moj smisao u životu pronašao sam skoro i zaista osvestio da je to to što istinski želim da postignem, što me istinski raduje, što u potpunosti ispunjava svaku moju mili seknundu života.

Kada nam se nešto loše u životu desi znamo da na takvu situaciju burno odreagujemo. Spremni smo da udjemo u sukob, da opsujemo, da druge pljujemo, da osudjujemo, a dok se to ne desi nismo svesni lepote koja nas okružuje. Nismo svesni vode, hrane, zdravlja, porodice, struje… Čudno je to kako mi zanemarujemo blagoslove kakve imamo, a još čudnije je to kako naš mozak funkcioniše.

Svoj smisao u životu pronašao sam onog dana kada sam osvestio šta istinski želim, šta je to što bih želeo da budem… Kada bi moja olovka pisala moju avanturu transformacije rada na sebi imala bi puno toga da napiše, bojim se da bi ostala bez mastila veoma brzo. Ja sam Vam pre same spoznaje i smisla u životu uvek bio okrenut ka tome šta će drugi misliti, kako će drugi odreagovati, kako će se drugi nositi sa tom mojom odlukom, da li će ti drugi da me isprovociraju, da li će da me prave ludim i reći ono što ne bih voleo da čujem… Svi drugi i zbog ti drugih ja nisam cvetao, nisam dozvolio svom unutrašnjem detetu da se izjasni šta je ono što ono želi ponovo da bude, šta je ono što ono želi ponovo iznova da proživi. Iako je bilo teško usuditi se da izađem iz zone udobnosti, iz zone poznatog i luksuznog ajmo tako reći jer je fotelja u današnje vreme veoma luksuzan detalj jer sve imate a stalno se iznova žalite. Sve nam je malo i svi su nam drugi krivi.

Dugo vremena sam živeo u takvom oblaku kišne oluje, nisam ni slutio da sam na ovakav način sam sebe više puta sabotirao i sebe sve više odaljivao od onoga što istinski želim da postanem, da budem, da živim, da radim, da volim… Saznanjem da još uvek nisam dovršio svoj procvat zbog drugih ponovo sam se usudio da sanjam i da radim na tome. I to saznanje nije palo sa neba, već je došlo kao rezultat rada na sebi. Mnoštvo edukacija i sesija sa mojim dragim kolegama. Kada sam saznao da svoj procvat nisam dovršio, ovog puta nisam samo sedeo i pričao o tome kako neću uspeti, kako ne zaslužujem, kako me je strah šta će drugi reći, misliti, govoriti o meni i o mojim izborima. Ovog puta sam ustao, digao dupe i krenuo da radim na tome. Krenuo da treniram, krenuo da se zdravije hranim, krenuo da donosim drugačije odluke, krenuo da radim na svom mindsetu, krenuo da radim na svom biznisu…

I znate šta divno je kada više ne sedite, kada se ne žalite, kada ne ogovarate, kada ne provocirate, … jednostavno divan je osećaj verovati sebi, svojim izborima i najvećoj vrednosti svojoj intuiciji. Možda i da Vam se učini da je intuitivno vođstvo pogrešno ipak ste digli svoje dupe i izašli iz zone ,,udobnosti”.

HVALA BOGU ŠTO SAM SE POMAKAO I KRENUO DALJE!

KAKO DA SADA TI PRONAĐEŠ SVOJ SMISAO U ŽIVOTU

U ovom odeljku reći ću ti ono što baš ni malo nesvesan um ne želi da čuje, a tvoj svesni vapi za takvom promenom:

 • Zakaži svoju besplatnu sesiju sa mnom 20 minuta nije malo, a započeće proces promene, jer ni sami niste svesni šta vas tek očekuje i šta sve možete da promenite i da postignete. Nesvesan um ne zna!
 • Uzmi jedan papir, ako svesku nemaš pri ruci i jednu olovku koja će zajedno sa tvojom rukom krenuti u avanturu. Kada zakažeš konsultaciju, uzmeš papir i olovku u ruke vreme je da odgovoriš na sledeća pitanja:
 • Koja su tvoja 3 najveća uspeha? Ne nemoj mi reći da ih nemaš, bilo šta pa čak i trenutak kada si naučio da hodaš je veliki uspeh i moram reći blagoslov za tebe.
 • Šta te čini srećnim/om?
 • Koja su tvoja interesovanja?
 • Kada bi mogao da sanjaš i da budeš u svom snu kako bi taj san izgledao? Ko si ti tada? Šta bi čuo, video, osetio?
 • Šta te sprečava da ne živiš tako kako želiš?
 • Šta te sprečava da ne verujep da zaslužuješ?
 • Šta misliš o sebi dok sanjaš, zaslužuješ li ili sebe nesvesno sabotiraš da ne?
 • Šta bi tvoj dečak/devojčica u sebi reklo/la da može? Šta ti to nedostaje, šta bi tpo želeo/la ponovo da iskusiš ili da probaš nešto novo?
 • Koliko si spreman da na tome radiš?
 • Koji je to prvi korak koji ćeš preduzeti ODMAH?

JOŠ JEDNOM DA TE PODSETIM SVOJU BESPLATNU KONSULTACIJU MOŽEŠ ZAKAZATI OVDE!

USUDI SE DA ZATVORIŠ OČI I SANJAŠ (PRIČA ZA KRAJ DANAŠNJEG BLOG POSTA)

Nekada davno živeše jedan dečak, čudan i mio, nežan i saosećajan. Znao je da mu te osobine nisu uzalud date i da će doći vreme kada će ugledati svetlost dana. Iako je smatrao da je okruženje odgovorno za njegovo raspoloženje nije odustao da stvori svoje podržavajuće. Iako je mislio da neće biti uspešan i da neće saznati šta je uspwh. Usudio se da upiše edukaciju koja je njegov život u potpunosti promenila. Sada zna da ima sve alate potrebne za uspeh i vrlo dobro zna da ako je mogla jedna osoba da će moći i on. On sada živi i radi ono što voli. Okružen pravim prijateljima stvoreni iz podkasta, okružen divnim životinjama njegovim 🐝i divnim mladim ljudima koji žele da rade na sebi.

Maya Angelou

USPEH JE VOLETI SEBE, VOLETI TO ŠTO RADIŠ I VOLETI KAKO TO RADIŠ!

BILO BI LEPO KADA BI SMO SE PRATILI NA DRUŠTVENJAKE