Поздрав драги моји другари као што сам Вам најавио преко налога Блогловин Александар3 данас сам посетио Народну банку Србије коју је организовао факултет. Због превелике предустрожности  и безбедности података у самој банци није било дозвољено фотографисање, тако да ћу пронаћи слике на интернету и објавити Вам овде.

Да неби копирао текст о оснивању банке, као и њен дугогодишњи историјат оставићу Вам линк па баците поглед уколико Вас интересује ***** ЛИНК ИСТОРИЈАТ *****

Оно што бих желео поделити са Вама јесте анализа данашњег догађаја, као и одређени недостаци, предности, али наравно и сусрет мом исмејавању. :=)

Дошао је и тај дан, тај тренутак да одскитам на кратко негде да упознам чувену НБС. Иако сам имао могућности да одем као туриста у разгледању и слушању историјата НБС нисам то жело урадити, па сам у организацији са факултетом отиша на овај догађај.

Улазим у НБС сав узбуђен са великим осмехом на лицу, запиштим на улазу јер детектор је детектовао нешто :=) шала на страну. Пријављујемо се и полако корачам црвеним тепихом као да се налазим негде далеко, као да сам одсутан од данашњег времена, као да сам поново рођен у неком далеком царству. Пењемо се и  наравно улазимо у просторији где је изложен новац као и његов историјат. Гледам около и просто нисам могао издахнути колко су зидови ове институције очувани, колко лепоте скривају. Пошто нисам могао да одскакућем у цео обилазак банке што бих искрено након данашњег виђања јако желео да видим ,,морао” сам одслушати историјат. Предавач је све лепо објаснио, одгледали смо кратак филм о највећем феномену Југославије у време Милошевића а то је као што знате хиперинфлација, када смо се упознали са настанком новца уследио је други предавач који нам је показао израду кованог новца, нисам желео да тестирам своју снагу ума и да будем још један предмет исмејавања тако да кованицу нисам узео, али пошто намеравам да се вратим када будем радио блог анализу вероватно ћу имати кованицу код себе. Затим смо кренули у препознавањеу лажне новчанице која се крије у флексибилности, жигу и другим елементима. Ово сматрам корисним јер као народ се сусрећемо са свим елементима крађе и фалсификације и ово је нешто што свако од нас треба препознати. Како корачамо према самом излазу долази тренутак да нам се нешто поклони да имамо сувенир да смо били у НБС, да се нисам фотографисао небих имао да Вам у прилогу доставим доказ. Када се завршио и тај део, отишао сам да се обучем јер требало да се растанемо од данашњег разгледања. И наравно пошто су пребројавали на списку ко је присутан а ко није, прозвали су ме и наравно рекао сам да сам присутан у тај мах креће тајни смех од стране особе чије име нећу откривати, али имам намеру да се тој особи супротставим не батинама и претњом већ једном животном лекцијом. Када би сазнали праву истину зашто је мој глас овакав какав јесте ви би сте се постидели себе, Ви ме никада неби више могли погледати, ја Вам не саветујем да оговарате особе нити да им се подсмејавате док не упознате њен карактер и због чега има тај ,,проблем”. Можда ваша деца сутрадан буду имали исти проблем, можда и они буду предмет исмејавања. Нећу се више базирати на мојим проблемима јер данас није тема о томе. Када сам завршио моје пријављивање сликали смо се једном скупа. Да нас има у евиденцији. :=)

Обилазак је завршен и свако је кренуо својим путем. Неко на посао, неко кући, неко у ресторан, неко у кафић, ја сам са великим осмехом на лицу отишао на праксу у банци. Јер иако је посао пракса, ја свој посао било он да је глуп, да је захтеван, тежак или добарја се не стидим да га радим, јер ако не волим сваки посао нећу моћи манифестовати жељени посао. :=)

Уколико буде ова блог тема оставила јак утисак на Вас и ако Вам се буде свидела, настојаћу да свако место, сваки сакривен кутак Београда преточим у писаној форми која ће бити доступна Вама.

Од мене за Вас. !!!

Слике које су скинуте из архиве гоогла

 

С поштовањем

Александар Симић