Dragi moji u današnjoj blog temi želim da vas naučim kako da osnažite svoj duh i telo. Da nikad, ali nikad ne padnete i da se uvek dočekate na sve četiri noge.

Svakog dana se suočavamo sa izazovima, bilo mentalnih, fizičkih, zdravstvenih… svaki izazov sa kojim se suočimo cepa jedan deo nas. Kada kažem ,,cepa jedan deo nas” na šta tačno mislim? Zamislite da jedete staru dobru plazmu sa mlekom. Ako plazmu potopite u toplo mleko ona će se otpasti i naćiće se u posudi na dnu, trebaće Vam kašiče da je izvadite. Ako plazmu potpite u hladno mleko ona neće omekšati, a samimm tim neće ni pasti.

Razumete! Često su izazovi kao plazma i mleko, ako nismo osnažili svoj duh i telo i ako ne radimo konstantno na tom procesu, možemo se naći na dnu bez dna.

Zato je bitno da osnažim svoj duh i telo i ja ću vam reći kako!

Kako osnažiti duh i telo?

Svaki dan je prilika da budemo bolji, da ne promatramo realnost samo, već i da nešto preduzmemo kako bi nam bilo ugodno i drugačije. Metoda koju ja obožavam jeste metoda da na papiru napišete šta želite da uradite u narednom periodu, svakog dana se potrudite da nešto od toga uradite. Jako je bitno da pohvalite sebe za ono što ste uradili ili niste uradili, urađeno prekrižite, a ono što niste stigli da obavite recite sebi ,,osećam da se nešto menja”.

Druga metoda koja Vam takođe može pomoći jeste metoda da na jednom parčetu papira napišete sve svoje uspehe. Čujem Vas ,,ja nemam uspehe, ja nisam ništa postigao”, seti se dana rođenja da li si uspeo do sada da prohodaš i sve će da ti bude kristalno jasno. Koliko samo uspeha imaš, a koliko malo si ih svestan, zar ne?

Treća metoda koja je meni doslovce promenila život je metoda 30 dana. Kakav je tvoj život bio prethodnih 30 dana, ko ste bili, šta ste radili, kako ste se ophodili prema drugim ljudima? Da li bi i dalje ti ljudi bili vaši prijatelji, da li bi deca i dalje želeli da im budete roditelj, da li bi prijatelj i dalje želeo da mu budete prijatelj, da li bi zaposleni i dalje želeo da radi kod vas kao prvog dana?

Četvrta metoda jeste da počnete da trenirate svoje telo, da ponovo uspostavite sa njim kontakt, da bi vam telo počelo da vam ponovo veruje.

Ništa neće više biti isto!

Izazovite sebe 30 dana tako što ćete napraviti akcioni plan i početi svoje telo i um da osnažujete.

Kada bi me na kraju pitali kako osnažiti duh i telo? Najkraće bih Vam rekao, tako što ćete početi ponovo da dišete, hodate, gledate, volite,… Jer kao mali znali smo šta je snaga uma i tela jer se ničeg nismo bojali. Ta snaga je i dalje u nama, samo čeka da je ponovo pronađemo i uspostavimo kontakt sa njom.

Od srca Sima!

Kontakt:

Uvek mi možeš pisati na mejlu office@aleksandarsimic.info za sva pitanja. Na istom mejlu zakaži svoju coaching sesiju 1:1 sa mnom, da od tvog trenutnog stanja dođemo do željenog.

YouTube kanal:

Ukoliko želiš da osnažiš sebe zaprati moj kanal i pogledaj najnoviji video.