Pozdrav dragi moji sanovnici.

Šta je to što nas pokreće, što nas navodi da krenemo napred. Kao što svi nutricionisti uzimaju primer auta koji ne može krenuti ako u rezervoar ne sipete gorivo. Tako ja mogu reći i potvrditi da je MOTIVACIJA glavno gorivo za uspeh.

Kako i gde nabaviti to ,,gorivo za uspeh”

Pre nego što počenem govoriti o ,,izvoru goriva za uspeh”. Zamolio bih Vas da definišite nekoliko glavnih pitanja:

  • Ko sam ja?
  • Koje osobine mene odlikuju?
  • Koji cilj želim da postignem?
  • U kom intervalu želim da mi se želja reaizuje?
  • Šta mogu preduzeti odmah po pitanju ostvarenja želje?

Nakon definisanja pitanja i odgovora koje budete dali, možete krenuti na put za pronalaženje ,,goriva za uspeh”.

Najveća ruda goriva nalazi se u nama, a pronaćićete je na jednostavan način. Zatvorite sada svoje oči i zamislite gde želite biti, gde je ta vaš san. Kada zamislite krenite tim putem videćete da vi sami već koračate putem uspeha, videćete da su u stvari vaše MISLI gorivo za uspeh. A da bi ste u sadašnjem trenutku bilo tamo gde želite morate početi raditi na sebi.

Motivacija je odličan alat, odlična podloga da svoje snove pretvorite u javu. Mogu samo da potvrdim da sam iz godine u godinu proučavajući ovaj pojam saznao dosta toga počevši od toga kako motivacija cirkuliše u nama i kako dovodi do ostvarenja naših ciljeva.

Da li ,,gorivo za uspeh” ima jojo efekat

Odmah na početku moram da Vas razočaram IMA JOJO efekat. Kako se ispoljava taj efekat najveći jojo efekat je PREBRZO ODUSTAJANJE.

Uzeću sebe za primer: kada sam krenuo prvi put da proučavam ovu granu mislio sam da je to samo gubljenje vremena, da je to samo neka glupost koja nema vrednost i neće imati nikakvu vrednost nikada. Zašto sam to mislio? Jer sam u samom startu zamišljao svoje želje, radio sve što sam znao, a šta sam znao NIŠTA. Izgubio sam prebrzo nadu da će se stvarno nešto desiti, da će se stvarno moj najveći san obistiniti. Jednostavno je sve propalo u vodu…

A onda je ,,fenkis” oživeo iz pepela. Počeo sam sve dublje i dublje da proučavam motivaciju. Krenuviši od raznog videa materijala Ester Hiks, knjiga, seminara, online predavanja, počeo sam čak i na kurseve ličnog razvoja. Kada sam lepo oblikovao ovaj pojam usledila je i nagrada. Tada sam saznao nešto jako bitno ,, ako bi mi se želja odmah ostvarila, ja se ne bih njoj kasnije radovao” prosvetljenje, veliki udarac koji me je podstakao da sve više i više maštam i radim na sebi.

Ali ne mogu da zamislim, ne vidim ništa kada zatvorim oči

Ne možete odmah u početku zamisliti jasnu sliku kao da sanjate. To morate odmah na samom početku znati. Da bi se slika stvarno prikazals u svakom trenutku kada zatvorite oči moraćete primenjivati meditaciju, morate spoznati sebe. Morate tačno definisati svoe ciljeve, morate se više edukovati, jednostavno morate konstantno raditi na sebi ako želite da vidite jasnu sliku koja će doneti manifestaciju.

Preporuka za praćenje

Ovo pitanje ste mi više puta postavili na samom instagram profilu. Ja sam počeo od čuvene motivacione govornice Ane Bučević, ali nisam se fokusirao samo na njenom usavršenom znanju. Tražio sam razne motivacione govornike, čitao knjige o uspesima drugih. Jednostavno sam tražio više informacije, proučavao zakon privlačenja. Fokus mi je bio na usavršavanjem ličnog razvoja.

Tako da ako želite nekog da pratite evo možete mene pratiti ne kažem sada da bih se ja hvalisao, ali na svom instagram profilu uveliko delim svoje korake ka motivaciji na svakoj pojedinačnoj objavi. Dajem Vam alat koji će Vam u budućem periodu doneti dosta manifestacija, dosta uspeha.

Prvi motivacioni proizvod pod nazivom ,,I challenge you – Try ME” možete poručiti preko internet stranice https://aleksandarsimic.info/prodavnica ili preko instagram profila.


Zapratite me na instagram profilu i doživeti svoj uspeh, za sva pitanja, sugestije možete mi se obratiti jer mnogo volim kada čujem vaše mišljenje.