Dragi moji, nadam se da ste mi dobro i da ste uspešno startovali ovaj dan koji je pred Vama. Ako niste, nikada nije kasno da otvorite svoj život i krenete već od sutra da radite na tome. Da svaki dan bude započet na najbolji mogući način.

No, da ne skrećem ja sa teme, znate i sami kako to kod mene ide 🙂

Danas ću sa Vama podeliti više načina da pronađete viši smisao vaše anksioznosti. Vrlo dobro znate koje su loše strane anksioznosti i koliko ona utiče na kvalitet vašeg svakodnevnog ritma življenja.

“LOŠE” STRANE ANKSIOZNOSTI

Svi dobro znate kako je to imati svakodnevne i konstantne strahove da Vam se ne desi nešto, drhtavica, preznojavanje, konstante misli koje kruže kao brzi voz u vašoj glavi. Ne znaju da stanu! Umorni ste od svega, iscrpljeni, noćima ne spavate. I sada mi se pesma pojavila u glavi ,,noćima ne spavam, od kad nema nje”, a siguran sam da bi ovo trebalo da zvuči nešto tipa ovako ,,noćima bolje spavam, od kada nema nje”.

Znate li da je anksioznost, moj najbolji poklon za ceo život! Ne, ne kak*m, zaista mislim da je to moj najbolji poklon koji sam dobio od Univerzuma, Boga,… Zahvalan sam na iskustvu, spoznaji, saznanjima, učenjima… Sećate se svi dobro mog prvog paničnog napada, ako ste novi evo kako je to izgledalo:

LITICA ŽIVOTA

Jednog lepog sunčanog dana, kada sam se zaputio poslom u Kruševac / Kruševcu, ma koga briga :), dan kada je sve savršeno bilo, možda samo na izgled. Završio sam sve svoje poslovne obaveze i krenuo nazad. Negde na pola puta uhvati me iznenadna bol u prsima, setih se odjednom svog života, počeh odjednom pričati kako ne vredim, kako nemam prijatelje, kako niko ne želi sa mnom da se druži,.. zašto baš ja i zašto baš meni. Od tolike količine skrivanja boli, odlučio sam sebi oduzeti život. Dao sam gas do doske, nazvao svoje koji su preko tlefona plakali, lili suze…

Iako je moj pohod bio rešen, nešto se više desilo i auto je stao sa strane. Plakao sam, strahovao sam,… Došao sam kući i podelio svoju traumatičnu priču i zbivanja koja su se desila u rano detinjstvo. Od te količine skrivanja, desila mi se ,,bolest” desio se slam, depresija, panični napadi, anskioznost,…

KAKO JE TO DOBRO, ZAR NIJE LOŠE?

Veoma dobro pitanje, mislio sam da je to najlošiji period u mom životu. I jeste! Sama zamisao, peče oči i dušu, prisećajući se takvog scenaria. No, postoji, ona druga strana, ona dobra. Koju ne vidimo nikad, kada nam se nešto loše dogodi u životu. Ne vidimo lekciju, ne vidimo da se sve to dešava za najveće dobro.

ANKSIOZNOST I NJENE LEKCIJE

  1. OSVEŠĆAVANJE MISLI – anksioznost (strahovi), nastaje kada ne osvestimo svoje misli, kada ih ne prihvatimo već bežimo i žurimo za neka hiper rešenja. No, tako je guramo samo ispod tepiha i ništa drugo, tako je negujemo, a ona raste iz dana u dan, iz sekunde u sekundu. Moja draga anksioznost, naučila me je da osvestim svoje misli, da kada mi se desi, da se zapitam ,,šta sam upravo pomislio”, a kada osvestim, onda znam šta ću da radim sa tim. Jer znam da je to pod mojom kontrolom. No, koliko god da je to lako, meni je trebalo dosta dugo da prokumuniciram sa sobom. Najvažnije je da ne posustajete i ne odustajete, trudite se da uhvatite svoje misli. Ne možete sve, ali znate kada zadrhtite, to je ta misao zbog koje se tako osećate – promenite je!
  2. SAMOPOUZDANJE – ništa na ovom svetu nebi mi izgradilo samopuzdanje u to sam uveren, koliko mi je anksioznost doprinela tome. Mnogi padnu, mnogi ne ustanu, mnogi traže tablete i sa njima žive godinama, mislivši da tako rešavaju stvari. Međutim samo rešavaju problem, a uzrok ne. Ja sam znao da ću ih piti, ali sam uporedo znao da neću dozvoliti više od 6 meseci da to trpam u svoj organizam. Verovao sam da postoji rešenje i način. Bio sam toliko hrabar, da prekinem, jer kada prekineš ne očeukuješ da će da te strefi nuspojava i da će vrtlog da se vrati jači. Da se razumemo nisam prestao odjednom, već sam u dogovru sa neurologom smanjivao terapiju. To se zove samopuzdanje kada ti se gori talas vrati, a ti izdržiš na sve četri. BRAVO JA!
  3. SAMOPOŠTOVANJE I SAMOVREDNOVANJE – više vremena za sebe, više zahvalnosti, više edukacija, više svakodnevnog rada na svim poljima. Sebičnost nije, vi na prvom mestu, to je ljubav, to je mir, to je zahvalnost sebi.
  4. OSLOBOĐENJE I PROHODNOST – posle teškog perioda dolazi oslobađanje, prohodnost kanala, stabilnost, osvešćavanje, radovanje životu, radovanje svakom novom danu, bez buke u glavi.
  5. NOVI POČETAK – posle anksioznosti dolazi nov početak i vaša nova priča koju ne želite ponoviti ili ipak hoćete ukoliko i dalje radite sve po starom, no doći će ona ponovo. I šta tada?
  6. PRIHVATANJE – najvažnija lekcija, prihvanje da postoji, da neće nigde ona ispariti, da je ona tu do kraja života, i da kada zakuca da znaš da je to samo ona. Da je prepoznaš i na vreme rešiš 🙂
  7. POKRETANJE BIZNISA – sve, sve, ali nisam ni slutio da ću pokrenuti biznis i pomoći ljudima da započnu svoju priču, prekinu vrzino kolo misli, okanu se loših dejstava i okrenu se svom potencijalu. Danas podučavam i prenosim ljudima znanje kako je moguće živeti sa njom, kako je moguće da se izađe na kraj sa njom.

TREŠNJA ZA KRAJ 🙂

Ako sam mogao ja možeš i ti!

Anksioznost je dosta uticala na moj život i promenila ga iz korena. No, postoje ljudi koji svoju anksioznost ne iskoriste za rast, već za pad, koji znaju da je imaju i ne urade ništa.

Da bi zaista došli do promene na bilo kom nivou moramo da znamo jedno.

PRIMENA JE MOĆ I NE POSTOJI NEUSPEH SAMO REZULTAT

PREUZMI KLIKOM NA SLIKU (IZNAD)

VIDIMO SE USKORO